Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň jedenásty. Talenty považského regiónu spojili múzy už jedenástykrát

Spoločenská sála v areáli Kúpeľov Nimnica je od roku 2008 miestom, ktoré dýcha umením. V tomto roku si ocenenie za umeleckú a osvetovú činnosť prišli umelci z považského regiónu prevziať už jedenástykrát.

jedenásť rokov sú umelci z okresov Považská Bystrica, Ilava a Púchov oceňovaní za svoju prácu na tradičnom podujatí s názvom Múzy nás spájajú. O organizáciu slávnostného večera sa tradične starajú tri kultúrne organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, a to Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici a Považská knižnica v Považskej Bystrici. Z rúk predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja si v tomto roku prišlo ocenenie prevziať celkovo 16 jednotlivcov či zástupcov kolektívov, ktorí svojou prácou prispievajú k rozvoju kultúry a zachovávaniu regionálnych tradícií nášho kraja.

Trenčiansky samosprávny kraj nezabúda ani na umelcov z ostatných kútov kraja. Tí z okresov Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín si poďakovanie prevezmú každoročne na galavečeri s názvom Flores Musarum. Talenty z okresov Prievidza a Partizánske oceňuje TSK vždy na podujatí s názvom Kultúra v Prievidzi.

TSK ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na príprave galavečerov i tým, ktorí svojim talentom a umením menia bežné dni na nezabudnuteľné.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK