Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň osemnásty. TSK podporil v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu o 18 projektov viac, ako pôvodne plánoval

Dobrú správu mala v tomto roku župa pre predkladateľov projektov v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorí po hlasovaní verejnosti skončili tesne pod čiarou! Župa našla finančné prostriedky a nad plánovaný rámec a podporila ďalších 18 projektov.

V májovom verejnom hlasovaní druhého ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja obyvatelia župy rozhodli, ktoré projekty z celkového počtu 74 budú napokon finančne podporené a zrealizujú sa s finančnou podporou zo župného rozpočtu. Zo samotného hlasovania vzišlo po sčítaní hlasov 41 víťazných nápadov, rady ktorých rozšírilo ďalších 18 jedinečných a originálnych projektov.

Pre každý okres Trenčianskeho kraja bola v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK alokovaná podpora vo výške 11 tisíc eur, pričom na jeden projekt bolo možné žiadať najviac 2 200 eur. V siedmich okresoch župy o hlasy verejnosti zabojovali viaceré projekty, no iba päť najlepších s najvyšším počtom hlasov mohlo byť nakoniec podporených. Vo väčšine okresov TSK alokované finančné prostriedky nepokryli dopyt predkladateľov projektov, ktorých bolo tento rok dvojnásobne viac ako v prvom ročníku. Župa preto hľadala možnosti, ako vyhovieť aj ďalším autorom dobrých nápadov. V dvoch okresoch kraja sa vyčlenené finančné prostriedky nevyčerpali, nevyužité zostali aj peniaze z grantu na podporu Miestnych akčných skupín. V každom okrese Trenčianskeho kraja (s výnimkou Púchovského a Ilavského okresu) sa vďaka týmto financiám dočkali realizácie ďalšie, maximálne tri najlepšie projekty, ktorých poradie určilo verejné hlasovanie.

TSK ďakuje všetkým predkladateľom aj hlasujúcim za záujem podieľať sa na prerozdeľovaní verejných financií.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK