Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň sedemnásty. Župa počas tohto roku sprístupnila viac ako 17 kilometrov Vážskej cyklomagistrály

Cyklotrasa vedúca naprieč celým krajom sa v roku 2018 postupne stáva realitou. Z avizovanej celkovej dĺžky 100 kilometrov je verejnosti sprístupnených už viac ako 17. Po jej dokončení spojí najväčšia cyklistická tepna tri samosprávne kraje.

Prvý oficiálne otvorený úsek megadiela s názvom Vážska cyklomagistrála župa otvorila verejnosti v máji tohto roku. Časť cyklotrasy medzi obcou Horná Streda a mestom Nové Mesto nad Váhom má dĺžku viac ako 13 kilometrov. Kvalitu prvých kilometrov tohto úseku, si v slávnostnom pelotóne vyskúšala približne stovka cyklistov v piatok 25. mája 2018. Ďalší ľudia sa na tento cyklistický unikát prišli pozrieť pešo, na korčuliach či dokonca s kočíkmi a deťmi.

Už o niekoľko mesiacov sa svojho oficiálneho otvorenia dočkal aj druhý úsek tejto unikátnej cyklotrasy, a to medzi mestom Púchov a Nosickou priehradou. Cyklotrasa je bezpečne oddelená od priľahlej cestnej komunikácie a automobilovej dopravy nielen výškovým rozdielom, ale aj podpornými gabiónovými múrmi so zábradlím, ktoré ju lemujú v takmer celej dĺžke. Miestami dosahujú obdivuhodnú výšku až 6 metrov. Druhý sprístupnený úsek má dĺžku približne 4 kilometre. Dovedna tak TSK v roku 2018 sprístupnil verejnosti viac ako 17 kilometrov Vážskej cyklomagistrály.

Trenčiansky samosprávny kraj ďakuje všetkým, ktorí mu s budovaním tohto megaprojektu neúnavne pomáhajú.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK