Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň siedmy. Viac ako sedem desiatok nových lôžok v župných nemocniciach

Tri župné nemocnice poskytujú zdravotnú starostlivosť, ktorá je pre región kľúčová, no z ekonomického hľadiska často nelukratívna. V súkromných nemocniciach by ju pacienti hľadali márne. Ide najmä o oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, chirurgické oddelenia a pod. Práve dostupnosť akútnych lôžkových oddelení je pre záchranu ľudského života rozhodujúca.

V rámci investičnej politiky Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) smerujú v oblasti zdravotníctva finančné prostriedky prioritne do rekonštrukcií a modernizácie akútnych lôžkových oddelení a doplnenia a obnovy prístrojovej techniky na uvedených oddeleniach, operačných sálach či urgentnom príjme. Týmto sa TSK usiluje vytvárať podmienky na bezpečné a kvalitné poskytovanie zdravotnej starostlivosti všetkým občanom.

Za posledné obdobie TSK v porovnaní s inými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti nezrušil žiadne lôžka, ani žiadne lôžkové oddelenie vo svojich nemocniciach. Práve naopak. V Nemocnici s poliklinikou Myjava otvoril a uviedol do prevádzky oddelenie pre dlhodobo chorých s počtom 25 lôžok, v považskobystrickej nemocnici sa na geriatrickom oddelení a oddelení vnútorného lekárstva rozšíril fond nemocnice spolu o 50 lôžok.

Spolu sa tak kapacity nemocníc zdvihli o viac ako sedem desiatok potrebných lôžok. TSK ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na zvyšovaní kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK