Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň štvrtý. TSK je už 4 roky po sebe lídrom v systéme duálneho vzdelávania

V rámci územnej pôsobnosti TSK je do systému duálneho vzdelávania (SDV) v tomto školskom roku zapojených 22 stredných odborných škôl, 91 firiem a takmer 900 študentov. Vďaka tomu je Trenčiansky kraj v SDV najúspešnejší spomedzi všetkých krajov.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa ako zriaďovateľ stredných škôl rozhodol počúvať požiadavky regionálnych zamestnávateľov a podporuje rozvoj a zvýšenie atraktivity odborného vzdelávania. Vďaka dlhodobej snahe a strategickým opatreniam sa zapísal ako líder v zavádzaní systému duálneho vzdelávania spomedzi samosprávnych krajov a túto pozíciu si drží už štvrtým rokom.

Systém duálneho vzdelávania prináša výhody pre každú zo zainteresovaných strán. Žiak sa učí povolaniu v reálnom prostredí u zamestnávateľa, kde má príležitosť pracovať s najmodernejšími technológiami. Po skončení duálneho štúdia má absolvent výrazne väčšiu pravdepodobnosť zamestnať sa či získať lepšie mzdové ohodnotenie. Zamestnávateľ sa týmto spôsobom podieľa na výchove svojej budúcej pracovnej sily, ktorá je v týchto dňoch na trhu nedostatkovým, no veľmi potrebným artiklom.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK