Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň tretí. Slovenský ambasádor pre odborné vzdelávanie odprezentoval úspechy odborného vzdelávania na Slovensku

Na dôležitosť podpory odborného vzdelávania upozorňuje Európska komisia prostredníctvom Európskeho týždňa odborných zručností už tretím rokom. Nemalú zásluhu na šírení významu tejto myšlienky smerom k obyvateľom vlastnej krajiny majú národní ambasádori; Slovensko vôbec po prvýkrát so svojím ambasádorom, ktorým sa pre rok 2018 stal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Začiatkom novembra 2018 sa vo Viedni konalo záverečné podujatie tretieho ročníka Európskeho týždňa odborných zručností, na ktorom sa stretli európski ambasádori pre odborné vzdelávanie a prípravu. Tým slovenským sa na v tomto roku stal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý mal v hlavnom meste Rakúska možnosť odprezentovať úspechy Trenčianskej župy najmä v systéme duálneho vzdelávania. Trenčiansky kraj sa opäť môže pochváliť prívlastkom lídra tohto systému. Aktuálne má podpísaných 23 memoránd o spolupráci s 21 strednými odbornými školami, 300 zamestnávateľmi a 20 stavovskými, resp. profesijnými organizáciami. V tomto školskom roku má v systéme duálneho vzdelávania zapojených 22 stredných odborných škôl, 91 firiem a 878 študentov.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK