Akadémia tretieho veku oficiálne vstúpila do 32. ročníka svojej existencie

Aktívni seniori z radov Jednoty dôchodcov Slovenska opäť zasadli do školských lavíc. Na slávnostnom otvorení 32. ročníka Akadémie tretieho veku (ATV) sa funkcie ujala novozvolená predsedníčka ATV Janka Gugová, ktorej poblahoželali i zástupcovia Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Vzdelanie má v životoch trenčianskych seniorov špeciálne miesto. Aj napriek pokročilému veku im entuziazmus a chuť do nových vedomostí nechýba. Aj vďaka tomu mohla Akadémia tretieho veku vstúpiť do svojho 32. ročníka. Oficiálneho otvorenia školského roku 2018/2019 v priestoroch KC Stred Dlhé Hony v Trenčíne sa v stredu 12. septembra 2018 pred plným auditóriom zúčastnil riaditeľ Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja Marek Briestenský, poslanci Zastupiteľstva TSK Jozef Stopka a Jozef Habánik, riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Celestíny Šimurkovej v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK Eva Červeňanová, ktorá patrí medzi lektorov ATV a ďalší významní hostia.

Nový školský rok priniesol  zmenu na poste predsedníčky ATV, ktorou sa stala Janka Gugová. „Tento deň bol pre mňa výnimočný nielen z toho dôvodu, že sme otvorili nový ročník Akadémie tretieho veku, ale i preto, že sa ujímam funkcie predsedníčky ATV. Je to pre mňa veľká česť,“ povedala Janka Gugová, ktorá celý život zasvätila pedagogike. Jej hlavnou myšlienkou je spájať mladú a staršiu generáciu a nájsť medzi nimi doposiaľ neobjavené možnosti novej spolupráce. „Veľmi rada pracujem aj s mladými ľuďmi. Je pre mňa výzva hľadať spojenie medzi mladými a staršími ľuďmi. Seniori potrebujú mladícky elán a mladší ľudia zas skúsenosti a vedomosti starších,“ dodala Gugová.

K novej funkcii zablahoželal Janke Gugovej aj riaditeľ Úradu TSK Marek Briestenský. „Rád by som v mene predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku poblahoželal novozvolenej predsedníčke Akadémie tretieho veku Janke Gugovej. Verím, že aj tento školský rok bude prínosný všetkým, ktorí túžia po nových vedomostiach. Prajem všetkým veľa dobrých spolužiakov a najmä radosť z prednášok,“ povedal riaditeľ župného úradu.

Trenčiansky samosprávny kraj patrí k hlavným partnerom Akadémie tretieho veku. Okrem nej finančne podporuje aj množstvo ďalších podujatí pod hlavičkou Jednoty dôchodcov Slovenska.

autor: lb