Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Cykloautobusy už pred vrcholom sezóny prekonali minuloročný počet prevezených cyklistov. Vyskúšať si ich môžete ešte do konca prázdnin

Posledné dni letných prázdnin ešte ponúkajú možnosť využiť cykloautobusy na spoznávanie krás kraja zo sedla bicykla.

Tohtoročná letná sezóna opäť ponúkla možnosť spoznať aj vzdialenejšie zákutia kraja zo sedla bicykla. Cykloautobusy jazdia od začiatku júna na dvoch linkách, Trenčín – Dubodiel – Bánovce nad Bebravou a Trenčín – Nitrianske Rudno. Zatiaľ si ich vyskúšalo o necelú tridsiatku cyklistov viac, ako tomu bolo počas celej minuloročnej letnej sezóny. A to môže verejnosť využiť na bicyklovanie ešte posledné prázdninové víkendy a sviatky. Cykloautobusy budú premávať na vybraných linkách do 2. septembra 2018. Kapacita cyklovozíka je 24 bicyklov.            

Novú službu priniesol Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) cyklistom už minulé leto. Trenčianska župa aj tento rok navyše každého, kto sa cykloautobusom odvezie a pošle na TSK fotografiu, odmení pripraveným darčekom. Každá fotka s cyklobusom, ktorú cyklista pošle, bude zverejnená na facebookovom profile župy a automaticky ocenená.       

Je tu záver leta, ale chcelo by to ešte nejaký výlet? Zober kamarátov, nasadnite na cykloautobus a dvojkolesového tátoša s pomocou obsluhy naložte na cyklovozík. Vysadnúť môžete na ktorejkoľvek zástavke z Trenčína do Bánoviec nad Bebravou či Nitrianskeho Rudna. Hľadať zaujímavé tipy na celodenný výlet na bicykli na oboch linkách cykloautobusov nemusíte, nájdete ich v prehľadnej e-brožúre, ktorú si bezplatne môžete stiahnuť vo formáte PDF na webovej stránke župy www.tsk.sk.             

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK