Historická električka sa po krátkej pauze vracia na koľaje, odviezť sa ňou môžete už zajtra

Rekonštrukčné práce na obecnom cestnom moste v Trenčianskej Teplej zapríčinili dočasné pozastavenie pravidelnej letnej prevádzky električky na trase Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice. Kolektív Trenčianskej elektrickej železnice, n. o., zabezpečil pre záujemcov náhradnú autobusovú dopravu, ktorá sa na do letnej prevádzky stihla zaradiť len jedenkrát. Od štvrtka 5. júla 2018 sa verejnosť opäť môže obľúbenou električkou odviezť.

Býva peknou tradíciou, že letné mesiace spríjemňuje návštevníkom obce Trenčianska Teplá, ale i kúpeľného mesta Trenčianske Teplice unikátna historická električka, ktorá ich v rámci svojej pravidelnej letnej prevádzky vezme na takmer 6 – kilometrovú jazdu. Na koľaje sa však dostala o pár dní neskôr, ako bolo v pláne.. „Z dôvodu rekonštrukčných prác na obecnom cestnom moste v Trenčianskej Teplej bola doprava na trati Trenčianska Teplá - Trenčianske Teplice od 12. júna 2018 nečakane do odvolania vylúčená,“ informoval Dušan Nosál, riaditeľ Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ).

Kolektív neziskovej organizácie, ktorá prevádzkuje jazdy električky, sa aj napriek tejto skutočnosti nevzdal a pre záujemcov zabezpečil náhradný autobusový spoj, ktorý mal zastúpiť električku až do dokončenia rekonštrukčných prác na moste v Trenčianskej Teplej. Autobus sa však nestihol ani poriadne zahriať a pravidelná letná prevádzka električky pokračuje podľa plánu. Z dobrej správy pre verejnosť mal radosť aj kolektív TREŽ. Pozitívnu správu tlmočil priamo jej riaditeľ.  „Električka sa po malej pauze vracia na koľaje a všetci, ktorí sa ňou chcú odviezť, sú vítaní už vo štvrtok 5. júla 2018. Letná prevádzka bude ďalej pokračovať podľa cestovného poriadku počas víkendov vrátane sviatkov až do 2. septembra 2018,“ neskrýval nadšenie Nosál. Prví záujemcovia tak môžu na električku smerujúcu z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc nastúpiť vo štvrtok už o 10.00 h. Prvý spoj opačným smerom využijú pasažieri o 11.00 h.

Okrem pravidelnej letnej prevádzky Trenčianskej elektrickej železnice sú pre nadšencov každoročne pripravované aj viaceré špeciálne podujatia s električkou. Medzi ne patrí Trojkráľová, Veľkonočná či Svätofloriálnska električka. Hneď po pravidelnej letnej prevádzke električky sa návštevníci môžu tešiť na podujatie s názvom Električkou na súťaž vo varení gulášu, ktoré je naplánované na 8. september 2018.

Trenčiansku elektrickú železnicu. n. o., už štvrtým rokom finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: lb