Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kraj stále hľadá výnimočné osobnosti. Čas nominovať ich má verejnosť ešte dva týždne!

Kolorit významných osobností spätých s Trenčianskym krajom sa nespája len s históriou, mnohé z nich žijú v súčasnosti vedľa nás. Trenčianska župa sa ich výnimočné životné dielo rozhodla oceniť najvyšším ocenením kraja. Nominovať ich môže široká verejnosť ešte do konca septembra. 

Uhrovec, Košariská či Beckov. Pýtate sa, čo spája tieto malebné obce Trenčianskeho kraja? Odpoveď je jednoduchá. Narodili sa v nich osobnosti, ktoré sa svojim životom a dielom nezmazateľne zapísali nielen do regionálnej histórie, ale svojimi činmi prekročili hranice kraja a ich odkaz nájdeme v rôznych kútoch Slovenska či sveta. Mozaiku kraja však netvoria iba významné osobnosti histórie, život župy pulzuje i v 21. storočí. Významné umelecké diela, skvosty, patenty a mnoho ďalšieho nielen na území kraja nesie regionálny rukopis. Osobnosti z Trenčianskej župy nielen zveľaďujú kraj, v ktorom žijú a navonok ho zviditeľňujú, no často ako súčasť niečoho väčšieho i dôstojne reprezentujú. Oceniť ich osobný prínos pre kraj sa Trenčianska župa už druhým rokom rozhodla mimoriadnou cenou; Cenou TSK a Cenou predsedu TSK.

Pomôcť Trenčianskej župe nájsť laureátov na najvyššie ocenenie kraja za rok 2018 verejnosť ešte stihne. Čas nominovať výnimočnú osobnosť sa však každým septembrovým dňom blíži ku koncu. Ako na to? Postup je naozaj jednoduchý. Návrh nominovanej osobnosti musí obsahovať meno, priezvisko, jej dátum a miesto narodenia; v prípade nominovania kolektívu taktiež názov a adresu sídla. Súčasťou námetu sú aj údaje navrhovateľa a odôvodnenie návrhu spolu s dátumom a vlastnoručným podpisom. Spôsob, ako dať TSK vedieť o výnimočných osobnostiach, je naozaj rôznorodý. Návrh môže verejnosť zaslať písomne na adresu Trenčianskeho samosprávneho kraja, e-mailom na adresu veronika.rezakova@tsk.sk alebo osobne na podateľni župného úradu.       

Ak vaše okolie ukrýva človeka, ktorý výrazným spôsobom prispel k vytvoreniu pozitívneho obrazu o Trenčianskom kraji, nenechajte si jeho meno iba pre seba. Dajte nám o ňom vedieť a možno to bude práve on, kto bude Cenou predsedu TSK alebo Cenou TSK ocenený na poslednom tohtoročnom Zastupiteľstve TSK.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK