Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom počas letnej sezóny 2018

Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.

Počas celého leta 2018 mali obyvatelia Trenčianskeho kraja možnosť previezť sa historickou električkou z Trenčianskej Teplej do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice či spoznať kraj vďaka autobusom so zapriahnutým cyklovozíkom. So záverom letnej sezóny sa však neúprosne blížia aj posledné jazdy cykloautobusov i víkendovej letnej prevádzky električky.

Víkendová letná prevádzka Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) je od tohto roku rozšírená aj o štátne sviatky. Pekný výlet do Trenčianskych Teplíc si tak môžete spraviť aj v stredu 29. augusta 2018 počas výročia Slovenského národného povstania. V prípade, že na sviatok máte už iné plány, nájdete električku na tradičnej trase jazdiť aj počas prvého septembrového víkendu, kedy bude zároveň ukončená víkendová letná prevádzka električky.

Historická električka jazdí počas celého roka s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja, vďaka čomu budú po víkendovej letnej prevádzke nasledovať do konca roku 2018 ešte dve príležitostné jazdy TREŽ. Tá prvá sa uskutoční už 8. septembra 2018 a bude spojená so súťažou vo varení guláša. Viac informácií nájdete na plagáte priloženom pod tlačovou správou.

Spoznajte kraj vďaka cykloautobusom a získajte na záver leta darček od TSK

K svojmu záveru sa blíži aj v poradí druhá letná sezóna jázd cykloautobusov. Milovníci cyklistiky môžu spoznávať krásy Trenčianskeho kraja od začiatku júna na dvoch linkách, a to konkrétne Trenčín – Dubodiel – Bánovce nad BebravouTrenčín – Nitrianske Rudno. Využiť pravdepodobne posledné slnečné dni jazdou na bicykli a odviezť sa cykloautobusmi, môže verejnosť už len do 2. septembra 2018.  

Zároveň tí, ktorí sa s cykloautobusom s celkovou kapacitou 24 bicyklov odvezú, odfotia a pošlú fotku na Facebookovú fanpage Trenčianskej župy, získajú malú odmenu. Preto neváhajte a využite poslednú možnosť previezť sa cykloautobusom v tejto sezóne. Zaujímavé tipy na výlet na bicykli po trasách cykloautobusov nájdete v našej e-brožúre.

autor: mp

Fotogaléria

cykloautobus
cykloautobusy_v_praxi
plagat_cyklobus
súťaž vo varení gulášu
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK