O pohár predsedu TSK premiérovo zabojovali aj dievčenské florbalové tímy stredných škôl

Tradičné športové podujatie s názvom TSK FLORBALKI SK CUP 2018 privítalo v Mestskej športovej hale na Sihoti v Trenčíne celkovo 12 stredoškolských florbalových tímov. Pohár predsedu TSK prišiel víťazom osobne odovzdať župan Jaroslav Baška.

TSK FLORBALKI SK CUP patrí k tradičným športovým podujatiam v Trenčianskom kraji už dvanásť rokov. Organizačnú taktovku i záštitu nad podujatím prevzal Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), Krajské centrum voľného času (KCVČ) v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, Športový klub 1. FBC TrenčínNadácia TV JOJ. O pohár predsedu TSK zabojovalo v celkovo 12 tímov, z ktorých 6 bolo čisto dievčenských. „Súťaže sa zúčastnilo takmer 150 študentov zo stredných škôl v Trenčianskom kraji. Po prvýkrát sa podarilo zložiť aj dievčenské tímy, z čoho máme veľkú radosť a veríme, že budú stabilnou zložkou turnaja aj v budúcich rokoch,“ povedala riaditeľka KCVČ v Trenčíne Renáta Bieliková.

Ceny za najlepšieho hráča, hráčku, brankára, brankárku a putovné poháre prišiel v stredu 19. decembra 2018 do Mestskej športovej haly na Sihoti v Trenčíne víťazom osobne odovzdať predseda TSK Jaroslav Baška. „Trenčiansky samosprávny kraj pomáha organizovať hneď niekoľko športových podujatí v celom kraji. Veľmi ma teší, že tento stredoškolský turnaj má medzi nimi svoje pevné miesto, pretože šport a pohyb je pre mladých veľmi dôležitý. Florbal je šport, ktorý sa dynamicky rozvíja a je atraktívny. Preto chcem poďakovať aj trenčianskemu florbalovému klubu za pomoc pri organizácii tohto podujatia,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Bronzovú priečku v kategórii dievčat obsadila Obchodná akadémia v Považskej Bystrici, strieborné medaily si odniesli reprezentantky Gymnázia v Partizánskom. Z prvého miesta a z putovného Pohára predsedu TSK sa nakoniec tešili dievčatá z Obchodnej akadémie v Trenčíne.

V chlapčenskej kategórii si tretie miesto vybojovala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trenčíne, striebro si odniesli florbalisti z Gymnázia Ľudovíta Štúra v Trenčíne a víťazom turnaja sa stal tím Gymnázia v Partizánskom. Všetky umiestnené školy patria do zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Zápasy v rámci TSK FLORBALKI SK CUP 2018 posudzovali certifikovaní rozhodcovia Slovenského zväzu florbalu. TSK podporil turnaj aj finančne.

Víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj v ďalších súťažiach.

autor: lb