Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Parasport24 Tour aj tento rok pomáha v Trenčianskom kraji, podporí i športovcov zo Special Olympics Slovakia

Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných cyklistov a známych osobností opäť brázdi slovenské cesty. V rámci 11. ročníka Parasport24 Tour vyštartoval v pondelok 4. júna 2018 z Trenčianskych Teplíc.

Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice sa v pondelok 4. júna 2018 opäť po roku stalo svedkom štartu unikátneho cyklistického pelotónu. V rámci Parasport24 Tour sa pre dobrú vec spojili hendikepovaní športovci, ale i známe osobnosti. Cieľom podujatia je finančne aj materiálne vypomôcť sociálne slabším rodinám a znevýhodneným športovcom pod hlavičkou Special Olympics Slovakia. Ide o hnutie, ktoré poskytuje celoročný cyklus tréningov a súťaží vo všetkých druhoch olympijských športov pre deti aj dospelých s mentálnym postihnutím. „V prvom rade chceme verejne šíriť osvetu spolu s našimi hendikepovanými kolegami. Zároveň sa snažíme pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Začali sme v Žiline a cieľom bude Šamorín. V Trenčianskom kraji pomôžeme na štyroch miestach, a to v obci Beluša, na Spojenej škole internátnej v Trenčíne, v obci Malá Hradná a napokon v meste Partizánske,“ ozrejmil Miroslav Buľovský, predseda združenia Parasport 24.

Cyklistické dresy obliekli aj známe slovenské hviezdy, ako napríklad spevák Martin Harich či moderátorka Marianna Ďurianová. „V pelotóne je úplne fantastická atmosféra. Zišli sa tu ľudia, pri ktorých sa človek ani na chvíľu nenudí, vedia sa navzájom povzbudiť i podržať. Veľmi ma teší, že som sa tento rok mohla zúčastniť a verím, že si to o rok zopakujeme,“ povedala Ďurianová.

Parasport24 Tour patrí medzi podujatia, ktoré pravidelne finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj. Medzi cyklistami tak nechýbali ani zástupcovia Zelenej župy.

foto: Parasport24

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK