Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Podklady do pripravovanej publikácie z dielne TSK poslalo viac ako 120 hudobných zoskupení. Nestihli ste uzávierku? Máte poslednú šancu!

Históriu, súčasnosť i špecifiká rôznorodých hudobných zoskupení pôsobiacich na území kraja  v prehľadnej forme predstaví širokej verejnosti pripravovaná publikácia Trenčianskeho samosprávneho kraja. Zber podkladov župa ukončila 31. mája 2018. Pre veľký záujem však ponúka možnosť doručiť požadované materiály aj tým, ktorí stanovený termín nestihli.

Hudobné poklady Trenčianskeho kraja spojí už čoskoro pod jednou Trenčiansky samosprávny kraj. Unikátny prehľad o hudobných, folklórnych a dychových umeleckých zoskupeniach pripravuje župa od konca januára tohto roka. Do stanoveného termínu, ktorým bol koniec mája, prejavilo záujem stať sa jeho súčasťou viac ako 120 hudobných zoskupení, z toho 30 folklórnych skupín, 21 folklórnych súborov, 19 detských folklórnych súborov, 19 speváckych skupín, 15 dychových hudieb, 3 spevácke zbory, 3 ľudové hudby, 3 občianske združenia, 2 ľudové súbory a 2 seniorkluby. V publikácii budú mať svoje zastúpenie aj folklórno-divadelné skupiny, heligonkári, trombitáši či gajdoši. Vďaka ich bohatej tvorbe čaká na čitateľov novej publikácie sumár toho najkrajšieho a najoriginálnejšieho z dedičstva našich predkov, ozvláštnený regionálnymi špecifikami a charakteristickými črtami každého z deviatich okresov kraja.

Snahou Trenčianskeho kraja je vytvoriť publikáciu, ktorá bude poďakovaním za dlhoročnú činnosť a uchovávanie tradícií jednotlivým hudobným zoskupeniam, ale predovšetkým vzácnym odkazom pre mladšie generácie. Aby v knižke odprezentovalo svoju činnosť a posolstvo čo najviac umelcov, župa umožní doručiť podklady aj zoskupeniam, ktoré termín uzávierky z akýchkoľvek príčin nestihli. Urobiť tak môžu do 20. júna 2018 (vrátane).

Podmienky na doručenie materiálov sa nemenia. Dôležité je zaslať vyplnený formulár, ktorý bude obsahovať všetky požadované informácie spolu s piatimi fotografiami, a to poštou na adresu Trenčianskeho samosprávneho kraja, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín alebo e-mailom na lenka.kukuckova@tsk.sk. Ak ste doteraz váhali, teraz je ten správny čas! Využite poslednú možnosť, na dokončenie podkladov zostávajú už len dva týždne. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na webovom sídle kraja v časti Úradná tabula/Predaj reprezentačných publikácií TSK.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK