Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 31. týždni

Prehľad kultúrno-spoločenských udalostí očakávaných v 31. týždni roku 2018.

Streda, 1. august 2018

V stredu 1. augusta 2018 budú o 10.00 h na ceste č. III/1232 v smere od Nového Mesta nad Váhom oficiálne spustené práce na opravách cestných komunikácií II. a III. triedy v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja, v celkovej dĺžke bezmála 60 kilometrov. V súlade s Plánom opráv ciest dodávateľským spôsobom na rok 2018 župa pristupuje k opravám ciest vo všetkých 9 okresoch kraja.

Štvrtok, 2. august 2018

Centrum sociálnych služieb – DOMOV JAVORINA v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva vo štvrtok 2. augusta 2018 o 10.00 h na spoločensko-kultúrne posedenie pri príležitosti oslavy 100. narodenín jubilanta Vojtecha Madra. K významnému jubileu prídu oslávencovi zablahoželať príbuzní, zamestnanci a klienti zariadenia i pozvaní hostia.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Martin Medňanský pozývajú na výstavu fotografií s názvom Olympiáda Rio de Janeiro / Pjongčang. Fotografie autora Martina Medňanského si môžete prísť pozrieť do výstavných priestorov Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne od 2. do 17. augusta 2018, vždy v čase od 8.00 h do 17.00 h.

Piatok, 3. august 2018

Občianske združenie MŔTVA KOSŤ pozýva v dňoch 3. a 4. augusta 2018 do areálu Ski Mojtín na multižánrový hudobný festival KONČINY, na ktorom sa v dvojdňovom programe predstaví 16 zástupcov najmä slovenskej alternatívnej hudobnej scény. Projekt bol podporený v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Viac informácií na www.festivalkonciny.sk.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v piatok 3. augusta 2018 v čase od 10.00 h do 12.00 h všetky deti vo veku od 7 do 12 rokov na Školu ľudového tanca do priestorov centra na Záhradníckej ulici. Hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia. Viac informácií na www.rkcpd.sk.

Sobota, 4. august 2018

V sobotu 4. augusta 2018 sa v areáli Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch bude konať Ľudový jarmok Pod vŕbičkami, so začiatkom o 11.00 h. V kultúrnom programe vystúpi Folklórna skupina Rokôška, Folklórny súbor Senior Vtáčnik a Folklórny súbor Vršatec. Súčasťou programu bude aj tancovačka s ľudovou hudbou z Dolnej Oravy.

Obec Drietoma, Dychová hudba Drietomanka a Detský folklórny súbor Nezábudky pozývajú v sobotu 4. augusta 2018 o 15.00 h do areálu futbalového ihriska v Drietome na v poradí 20. Drietomský festival dychových hudieb. V programe vystúpia dychové hudby Vištučanka, Blecharanka, Legrúti, Kumpanovi muzikanti a Drietomanka. Súčasťou programu je aj tanečná zábava. Organizáciu podujatia podporil Trenčiansky samosprávny kraj. Viac informácií na www.drietomanka.sk.

V priemyselnom parku v Trenčíne sa v sobotu 4. augusta 2018 bude konať športovo-spoločenská akcia Trenčín INLINE 2018 – Majstrovstvá Slovenska MARATÓN. Podujatie je určené korčuliarom všetkých vekových kategórií z celého Slovenska i blízkeho okolia a koná sa s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja. Viac informácií na www.trencininline.sk.

Obec Malé Hoste pozýva v sobotu 4. augusta 2018 do areálu futbalového ihriska na v poradí IV. ročník Stretnutia rodákova a V. ročník Festivalu heligonkárov s bohatým kultúrnym programom už od 15.00 h. Návštevníci sa môžu tešiť na prezentáciu tradičných múčnikov, ľudových remesiel, jazdu na koňoch či atrakcie pre deti. Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslava Bašku a s podporou TSK.

V sobotu 4. augusta 2018 sa v areáli pod obecným úradom v Temeši bude konať v poradí 10. ročník Dňa ľudových tradícií pod Temešskou skalou, so začiatkom o 14.00 h. Okrem bohatého kultúrneho programu je pripravené aj množstvo sprievodných podujatí – výstup na temešskú skalu, gazdovské dvory, výstava dobových vecí i fotografií zo života obce. Podujatie finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

V dňoch 4. a 5. augusta 2018 sa v obci Uhrovec budú konať medzinárodné preteky automobilov do vrchu AUTOPOLA Jankov Vŕšok 2018. Podujatie podporil Trenčiansky samosprávny kraj. Viac informácií na www.jvrsok.sk.

Prvý augustový víkend otvára svoje brány COUNTRY FESTIVAL TUŽINA 2018 už tradične v lokalite Hatalisko za Tužinou. Na svoje si prídu priaznivci slovenskej i českej country hudby i rodiny s deťmi. Pre najmenších je pripravený bohatý sprievodný program aj tvorivé dielne. Podujatie sa koná s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja. Viac informácií na www.tuzina.sk.

Nedeľa, 5. august 2018

Obec Kostolná – Záriečie pozýva v nedeľu 5. augusta 2018 na oslavy 700. výročia najstaršej písomnej zmienky o obci Kostolná a 420. výročia najstaršej písomnej zmienky o obci Dolné Záriečie. Program začne o 10.00 h slávnostnou svätou omšou v rímsko-katolíckom kostole s. Kozmu a Damiána, pokračovať bude o 11.30 h odhalením pamätnej tabule iniciátorovi výstavby biskupského kaštieľa Jurajovi II. Selepčéni-Pohroncovi a o 12.00 h motlidbou Anjel Pána v kaplnke kláštora.

Pripomíname aj kultúrno-spoločenské podujatia, výstavy a výstavky, ktoré prebiehajú v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na prehliadku nových expozícií “Majster spravodlivosti” a “Remeslá a cechy” do priestorov Katovho domu na Matúšovej ulici 14 v Trenčíne. Otváracia doba Katovho domu je od utorka do nedele v čase od 9.00 h do 17.00 h. Viac informácií na www.muzeumtn.sk.

Aj tento rok pripravila Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne pre svojich návštevníkov kreatívne prázdninové podujatie Leto v galérii 2018. Každú sobotu počas letných prázdnin oživia nádvorie galérie tvorivé aktivity, a to tvorivé dielne, workshopy, hry, stretnutia s umelcami či komentované prehliadky výstav. Novinkou tohtoročného leta budú literárne večery s názvom Divotvorba.

Považská knižnica v Považskej Bystrici si pripomenie 100. výročie vzniku Československej republiky, a to kultúrno-vzdelávacím projektom podporeným z finančných zdrojov Fondu na podporu umenia s názvom ČSR – Čo Sa Robilo – Čo Sa Robí. Súčasťou projektu sú rôzne typy vzdelávacích či kultúrnych podujatí – divadelné predstavenie, literárne hodiny, besedy so spisovateľmi, odborné prednášky a výstava. Projekt bude prebiehať od júla do novembra 2018. Viac informácií na www.kniznicapb.sk.

Stredovekú atmosféru na Trenčianskom hrade vytvorí počas letných mesiacov Dobový tábor a návštevníci sa môžu tešiť na rozmanitú ponuku zážitkov a aktivít až do 31. augusta 2018. Svoje sokoliarske a lukostrelecké umenie predvedie sokoliarska skupina Aquila z Bojníc, nebudú chýbať ani zábavné dobové atrakcie, hry pre deti či tematické fotografovanie v hradnom prostredí.

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na výstavu zo zbierok Trenčianskeho múzea a Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne s názvom Aký kroj, tak sa stroj... Ľudová kultúra je a navždy bude nevyčerpateľnou studnicou inšpirácií, príďte sa o tom presvedčiť sami do priestorov Kasárne Trenčianskeho hradu. Výstava potrvá do 31. augusta 2018.

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na výstavu z Víru vojny zrodená do výstavných priestorov na Košovskej ceste. Výstava zachytáva udalosti spojené s koncom druhej svetovej vojny, zápasom o samostatnosť, konštituovaním a zriaďovaním novej republiky so zameraním na Slovensko, obzvlášť na hornú Nitru. Výstava potrvá až do 2. septembra 2018.

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Súkromná základná umelecká škola Koš/Prievidza pozývajú do priestorov múzea na výstavu Dvanásť v kruhu. Návštevníci na nej môžu vidieť kresbu, maľbu a grafiku inšpirovanú rímskou striebornou misiou – lanxom zo zbierok múzea. Verejnosti bude sprístupnená až do 9. septembra 2018.

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pripravila pri príležitosti 100. výročia vzniku Česko-slovenského štátu (1918), 50. výročia začiatku obrodného procesu (1968) a 25. výročia vzniku Slovenskej republiky (1993) výstavu s názvom Osmičky v našich dejinách – medzníky a fakty. Výstava bude pre návštevníkov sprístupnená  v priestoroch knižnice na Záhradníckej ulici do decembra 2018. Podujatie podporil Fond na podporu umenia a realizuje sa v rámci projektu Literárna Prievidza pokračuje aj v roku 2018.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK