Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Skleník na Trenčianskom hrade by ste už nespoznali, takto pokračujú práce na jeho rekonštrukcii

Administratívnu budovu Trenčianskeho hradu, ktorú Trenčania poznajú aj podľa pomenovania „Skleník“, zdobí v týchto chvíľach lešenie. Po ňom sa už v najbližších mesiacoch budú prechádzať stavbári a pracovníci, vďaka ktorým sa budova zmení na reprezentatívny priestor pri vstupe na sídlo Matúša Čáka.

Pri vstupe na Trenčiansky hrad, ktorého správcom je Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pútala pohľady návštevníkov stará administratívna budova z druhej polovice minulého storočia. Jej presklená fasáda je už minulosťou.

Vďaka investícii župy vo výške takmer 460 tis. eur sa Skleník už o niekoľko mesiacov premení na reprezentatívny a vynovený priestor so sociálnymi zariadeniami, bufetom i zázemím pre zamestnancov či návštevníkov. Momentálne je stavba ohradená plotom a lešením. „Odstránené sú priečky, podlahy a omietky. Nasledovať bude demontáž železobetónového stropu a strešnej konštrukcie, čo bude znamenať ukončenie búracích prác. Hneď potom sa začnú realizovať základy a obvodové murivo,“ povedal Peter Baštuga, ktorý vykonáva funkciu stavebného dozoru. Trenčiansky hrad je aj napriek stavebnému ruchu plne prístupný všetkým návštevníkom bez akýchkoľvek obmedzení.

Ako vyzerá stavba v týchto chvíľach si môžete pozrieť v našej fotogalérii. Premenu Skleníka budeme naďalej monitorovať.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK