Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa finančne podporila Majstrovstvá Európy nepočujúcich v bedmintone, v sobotu odštartovali i Majstrovstvá Slovenska mládeže v cestnej cyklistike

Presne 15 krajín a takmer 80 športovcov bojovalo počas uplynulého týždňa na európskom šampionáte nepočujúcich v bedmintone, o ktorého organizáciu sa pod hradom Matúša Čáka postaral Deaflympijský výbor Slovenska. Pozvanie na medailový ceremoniál prijal aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Krajské mesto Trenčín sa počas uplynulého týždňa stalo dejiskom 8. Majstrovstiev Európy (ME) nepočujúcich v bedmintone a prvých ME v bedmintone nepočujúcej mládeže. Takmer osem desiatok hendikepovaných športovcov z pätnástich európskych krajín zaplnilo športovú halu na Ostrove, v ktorej sa bojovalo o prestížne tituly. Medailový ceremoniál sa konal v sobotu 28. júla 2018, odovzdať cenné kovy prišiel víťazom i predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Je veľkou cťou, že takéto významné a celoeurópske podujatie bolo zorganizované práve v našom kraji. Veľmi obdivujem, že  aj napriek hendikepu, ktorý dokáže byť v bežnom živote prekážkou, sú títo športovci aktívni a dokazujú, že vôľa víťaziť je silnejšia ako akákoľvek komplikácia. Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na príprave šampionátu takýchto rozmerov,“ povedal trenčiansky župan. TSK podporil podujatie aj finančne v rámci svojho dotačného systému.

Na stupienok víťazov sa vo väčšine kategórií postavili reprezentanti z Ruska a Ukrajiny, čo svedčí o kvalite bedmintonistov v krajinách našich východných susedov. Všetkým športovcom, ktorí ukázali obrovské odhodlanie TSK srdečne gratuluje.

O titul mládežníckeho šampióna v cestnej cyklistike bojovalo počas víkendu viac ako 400 cyklistov

V obci Podlužany odštartovala v sobotu 28. júla 2018 časovka jednotlivcov na Majstrovstvách Slovenska mládeže v cestnej cyklistike v troch kategóriách, a to mladší žiaci, starší žiaci a dorast. Najväčším nepriateľom na trase Podlužany – Zlatníky bolo pre cyklistov prudké slnko, ktoré po pár hodinách vystriedal jemný dážď. Cyklistickej súťaže sa zúčastnil aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý spolu so starostom obce Podlužany Pavlom Miksom a riaditeľkou pretekov Jankou Buchelovou odovzdal ceny tým, ktorí si zaknihovali najlepšie časy. „Ako predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja ma teší, že sa Majstrovstvá Slovenska mládeže v cestnej cyklistike organizujú práve v okrese Bánovce nad Bebravou. O Trenčianskom kraji sa hovorí ako o cyklistickom kraji, čo sa snažíme demonštrovať neustálym zlepšovaním cyklistickej infraštruktúry. Projekt Vážskej magistrály už naberá reálne kontúry a jej prvý úsek si už môžu užívať cyklisti alebo korčuliari z okresu Nové Mesto nad Váhom. Som rád, že práve cyklistika zažíva na Slovensku rozmach,“ uviedol trenčiansky župan.

V nedeľu 29. júla 2018 pokračovali boje o titul majstra Slovenska kategóriou Elite na trase dlhej 21 km. Podujatie organizačne zastrešil klub TJ Slávia pri Športovom gymnáziu v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý akciu podporil i finančne.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK