Trenčianskym krajom aj tento rok povedie trasa charitatívneho cyklistického podujatia Parasport24 Tour

V poradí už jedenásty ročník charitatívneho cyklistického podujatia s názvom Parasport24 Tour opäť spojí zdravotne znevýhodnených ľudí, amatérskych i profesionálnych cyklistov, ale aj známe osobnosti. Z Trenčianskych Teplíc do Partizánskeho vyrazí pelotón v pondelok 4. júna 2018.

Občianske združenie Parasport24 podporuje hendikepovaných prostredníctvom rôznych charitatívnych podujatí už trinásty rok. Medzi tie najúspešnejšie sa radí cyklistická akcia Parasport 24 Tour, v rámci ktorej sa na štart trasy, vedúcej naprieč celým Slovenskom, stavajú nielen športovci so zdravotným postihnutím využívajúci handbike-y, ale aj známe osobnosti. V rámci tohto ročníka budú materiálne i finančne podporení účastníci Špeciálnych olympiád Slovensko aj vďaka charitatívnemu koncertu Hudba bez bariér, ktorý sa uskutočnil koncom marca tohto roku. Parasport24 Tour prispeje finančnou sumou aj sociálne slabším rodinám, vybratým na základe návrhov sociálnych komisií obcí a miest, cez ktoré cyklistický pelotón prechádza. Medzi známe tváre, ktoré podporili myšlienku podujatia, sa radí aj slovenské cyklistické eso Peter Sagan. „Všetci, ktorí jazdia na handbike-och, majú môj obdiv. Všetkým veľmi držím palce a prajem im veľa zdravia,“ povedal trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan.

Unikátnu akciu Parasport24 Tour každoročne finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). „Veľmi si vážim všetkých, ktorí sa podieľajú na organizácii tohto podujatia. Som rád, že aj TSK môže každý rok prispieť na dobrú vec a pomôcť tak tým, ktorí to skutočne potrebujú,“ uviedol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Od nedele 3. do utorka 5. júna 2018 bude pelotón šíriaci osvetu a pomoc prechádzať cez Trenčiansky kraj, konkrétne cez Považskú Bystricu, Sverepec, Ladce, Dubnicu nad Váhom, Trenčiansku Teplú, Trenčianske Teplice, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Žabokreky nad Nitrou, Partizánske, Brodzany a Bošany. Na trase s dĺžkou viac ako 110 kilometrov sú naplánované stretnutia so športovcami Special Olympics aj odovzdávanie darovacích šekov rodinám so zdravotne znevýhodnenými deťmi.

Všetkých Vás srdečne pozývame už tento pondelok 4. júna o 9.00 h do Trenčianskych teplíc, kde spoločne odštartujeme pelotón priamo z centra kúpeľného mesta.

Foto: Parasport24

autor: lb