Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vychýrená dubnická priemyslovka zažila za 70 rokov svojej existencie celosvetové úspechy, jej brány opúšťa množstvo úspešných ľudí

Dubnická priemyslovka v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja je už sedemdesiat rokov synonymom pre kvalitné odborné vzdelanie, ktoré jej absolventom otvára dvere nielen na vysokú školu, ale i k profesijnému životu. Osláviť úctyhodné jubileum školy prišli na SPŠ v Dubnici nad Váhom mnohí významní hostia, medzi ktorými nechýbal ani predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a zároveň absolvent priemyslovky v Dubnici nad Váhom z roku 1993 Jaroslav Baška, rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a poslanec krajského parlamentu Jozef Habánik, či bývalý riaditeľ školy Pavol Bagin, ktorý je tiež krajským poslancom. „Som hrdý, že patrím k absolventom SPŠ v Dubnici nad Váhom. S istotou môžem povedať, že táto škola patrí k najlepším stredným odborným školám na celom Slovensku. Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľajú na jej riadení a motivujú mladých ľudí k vysokým životným métam,“ povedal trenčiansky župan.

Podľa slov emeritného riaditeľa Pavla Bagina sa SPŠ v Dubnici nad Váhom môže pýšiť hneď niekoľkými skvelými úspechmi. Medzi ne patrí i druhé miesto na celosvetovej informatickej olympiáde, ktoré do Dubnice nad Váhom priniesol dnes už absolvent školy Peter Ondruška. Úspechy žnú i súčasní študenti dubnickej priemyslovky, napríklad Juraj Tvarožek, ktorý v tomto roku získal úplné prvenstvo na celoslovenskej súťaži v elektronike ZENIT.

TSK ako zriaďovateľ školy za posledné obdobie preinvestoval do jej vybavenia, do budov i areálu viac ako 1 mil. eur. Dubnickú SPŠ však čakajú ďalšie dobré správy. „Škola sa stala úspešným žiadateľom o nenávratný finančný príspevok v hodnote približne 1 mil. eur, ktorý bude investovaný do vybavenia laboratórií a dielní. V najbližších dňoch sa začne proces verejného obstarávania a verím, že už začiatkom budúceho školského roka budú môcť študenti toto vybavenie začať používať, “ vysvetlil Jaroslav Baška.

Strednej priemyselnej škole blahoželáme k úspechom i k okrúhlemu jubileu a prajeme veľa ďalších úspešných rokov.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK