Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TV Relácia VÚC 6.11.2015

Opäť Vás pozývame na sledovanie pravidelnej relácie Vyšší územný celok, v ktorej Vás pozveme na 4 dôležité a zaujímavé podujatia konajúce sa na území Trenčianskeho kraja. Prvý príspevok bude zameraný na protipovodňové opatrenia. Zvýšiť pripravenosť krajiny na povodne a zmierniť ich následky je ambiciózny cieľ projektu, v rámci ktorého minister vnútra osobne odovzdáva členom dobrovoľných hasičských zborov nové vozidlá aj  protipovodňové vozíky.

Vôňa jabĺk prilákala množstvo návštevníkov do priestorov Trenčianskeho výstaviska, kde sa už po 6.-krát konala výstava tých najkrajších plodov. Záhradkári sa mohli pochváliť výsledkami svojich pestovateľských snáh a zručností. Ako vypestovať tie najkrajšie jablká vám prezradíme už ochvíľu. Súčasťou výstavy boli aj zaujímavé prednášky určené seniorom z ich každodenného života.

Pokračovať budeme návštevou fakulty zdravotníctva Trenčianskej univerzity AD, ktorá pre študentov vybudovala špičkové laboratórne učebne. Špecialitou v novom vybavení je napríklad súprava na simuláciu staroby, ktorá umožňuje nácvik rôznych rolí a telesných stavov starých ľudí. Študenti tak majú možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, aké to je, byť starý. Aké ďalšie laboratórne a diagnostické prístroje využívajú študenti, sa dozvite ochvíľu.

Reláciu uzavrieme stretnutím ministra financií s predstaviteľmi podnikateľskej sféry v Považskej Bystrici.

Zdroj: TV Považie

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK