Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Veľký piatok štartuje piaty ročník Vrchárskej koruny Trenčianska

Obľúbený cykloturistický projekt, ktorý pozýva cyklistov, turistov a celé rodiny s deťmi spoznávať známe i menej známe prírodné či kultúrne pamiatky Trenčianskeho kraja, odštartuje aj napriek obmedzeniam tradične 10. apríla.   

Organizátori projektu pritom účastníkov vyzývajú, aby sa vzhľadom na súčasnú situáciu riadili pokynmi vlády SR. Práve z tohto dôvodu nebude piaty ročník spustený prvým spoločným cyklovýjazdom, ako tomu býva každým rokom. Zdolávanie dvadsiatich predpísaných vrcholov taktiež trojica usporiadateľov odporúča vzhľadom na obmedzené možnosti prepravy k jednotlivým vrcholom odložiť na neskôr. „Pre uzatvorenie hraníc s ČR neodporúčame zdolávať vrcholy Kykula, Portáš, Rozhľadňa Jelenec, Rozhľadňa Lopeník a Žitková. Fotografie z týchto vrcholov urobené počas termínu ich uzavretia neuznáme. Ak sa situácia s otvorením hraníc do 1. júla 2020 nezmení, budeme operatívne riešiť alternatívu k týmto vrcholom,“ uviedol jeden z organizátorov VKT Radoslav Tilandy.

Hlavným cieľom projektu je v termíne od 10. apríla do 30. novembra 2020 buď na bicykli alebo pešo zdolať 20 predpísaných vrcholov pre aktuálny rok, odfotiť sa na danom mieste a fotografiu nahrať do svojho profilu na stránke www.vkt-bike.sk. Absolvovať vrcholy v ľubovoľnom poradí je možné v 3 kategóriách.               

Partneri projektu – Trenčiansky samosprávny kraj a krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región – taktiež prosia účastníkov, aby rešpektovali opatrenia prijaté vládou SR a tomu prispôsobili aj zdolávanie jednotlivých vrcholov počas trvania koronakrízy.    

autor: bj

Fotogaléria

Rozhľadňa Žalostiná (zdroj: archív KOCR Trenčín región)
Rozhľadňa Jelenec (zdroj: archív KOCR Trenčín región)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK