Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Do práce na bicykli bude počas júna jazdiť 30 župných zamestnancov

Zažiť tlkot svojho mesta v duchu tohtoročného motta celoslovensky obľúbenej kampane Do práce na bicykli, ale tiež šetriť životné prostredie, sa aj tento rok rozhodli mnohí zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja. Do sedla bicykla naskočili v nových dresoch, ktoré počas nadchádzajúcich dní „prevetrajú“ po cyklotrasách v kraji hneď niekoľkokrát.

Zelená župa, ktorá sa v mnohých smeroch snaží znižovať svoju ekologickú stopu, patrí medzi stálice najúspešnejších krajov v rámci kampane. Predurčuje ju k tomu nielen pozitívny vzťah k životnému prostrediu, ale najmä aktívne budovanie cyklistickej infraštruktúry. Aj vďaka tomu môže bicykel vymeniť za auto tridsiatka župných zamestnancov zoskupených v 9 tímoch, už tradične medzi nimi nechýba ani župan. „Trenčianska župa sa do tejto národnej kampane zapája už 11 rokov, prvýkrát za župu jazdili len dva tímy, tento rok je to 9 tímov. Minulý rok sme ako Trenčiansky kraj ušetrili až 85 ton CO2 a znížili sme tak aj uhlíkovú stopu. Je to dobrý spôsob ako lepšie žiť, urobiť niečo pre svoje telo, ale aj psychicky si oddýchnuť,“ vysvetlil župan.

V stredu 5. júna 2024 oslávi Trenčianska župa ďalší sviatok, pre verejnosť bude o 10.00 h slávnostne otvorený ďalší úsek Vážskej cyklomagistrály vedúci od hranice so Žilinským samosprávnym krajom do Považskej Bystrice. „Ďalší, takmer 13 km úsek Vážskej cyklomagistrály vedúci z Púchova cez Belušu do Ladiec verejnosti slávnostne odovzdáme 17. júna 2024 o 12.00 h. Stretneme sa na začiatku úseku pri benzínovej pumpe, kde sa táto cyklotrasa napája na už vybudovaný úsek do kúpeľov v Nimnici. Pôjdeme smerom na Belušu až do Ladiec,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Tak čo? Trúfnete si ísť s nami? Ste srdečne vítaní!

autor: lk

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK